Kundkorg
0kr

Därför är padel så populärt

Padel anses vara detta århundrades racketsport, eftersom det är en av de snabbast växande sporterna i världen. Det är med all säkerhet den snabbast växande racketsporten globalt.

Padel tar inte bara Europa och Amerika med storm, utan det växer även i popularitet på en del platser såsom Mellanöstern också. Faktum är att Förenade Arabemiraten och Egypten är nu värd för flera padelbanor och anläggningar. Det finns över 10 miljoner spelare och över 4000 padelklubbar i världen och populariteten fortsätter att öka.

Men varför är padel så populärt? Här är några av de främsta anledningarna till sportens snabba tillväxt och ökande popularitet:

1. Enkelt

För nybörjare är padel lätt, tekniken är inte alltför komplicerad och någon på låg nivå kan ha roligt och samlas med någon på mycket hög nivå. För nya spelare är det enkelt och lätt att komma igång. Med till exempel tennis kan det ta flera år innan man blir tillräckligt bra för att få igång ett bra spel utan att hälften av padelbollarna hamnar i nätet eller utanför banan. Men med padel kan man få igång ett sådant spel redan under första matchen, trots att man aldrig har spelat tidigare.

Padel är på så sett ett mycket enkelt spel där människor i alla förmågor och åldrar kan ta ett padelrack och snabbt förstå reglerna. Även utan att känna till alla regler kan folk fortfarande komma ut på banan och ha ett roligt spel. Du kanske aldrig har spelat förut, varken padel eller en annan racketsport men kan ändå komma igång och ha kul. Spelarna är därför mer motiverade att spela och kan njuta av spelet från första början.

2. Social aspekt

Den mindre storleken på banan jämfört med en tennisplan innebär att är avståndet mellan spelarna är mindre. Detta för spelarna närmare varandra och tillåter konstant kommunikation. Därför är en central del i padelspel kommunikation och socialt samtal. Detta bidrar såklart till att göra sporten så populär att utöva! Du kan också njuta av kvalitetstid med dina vänner, familj, affärspartners eller kollegor och få höra allt senaste nytt i deras liv, samtidigt som ni gör något roligt tillsammans. Padel är på så sätt ett roligt och sällskapsvänligt spel.

3. låg kostnad

Jämfört med tennis är padel också en billigare sport att träna och utöva regelbundet. Priserna för att hyra en padelbana är vanligtvis desamma som en tennisbana, men eftersom man alltid är fyra personer på banan då padel spelas i dubbel är hyreskostnaden per spelare lägre. Samtidigt har priserna för att spela padel minskat i takt med att det har byggts allt fler padelbanor.

Konstruktionsmässigt, eftersom padelbanor är betydligt mindre i dimensioner än tennisbanor, behövs mindre utrymme för att bygga banorna. De mindre dimensionerna sänker också priset och mängden av de nödvändiga materialen.

4. Inga komplicerade regler

Padel kommer med regler som är lätta att lära sig, vilket gör det lätt att komma ihåg dem. Om du någonsin har spelat andra racketsporter såsom badminton, squash eller tennis kan du snabbt prova padel och njuta av att spela det. Jämfört med tennis finns det inga svårlärda och tekniskt krävande regler.

5. Inte så fysiskt krävande

Padel är mindre fysiskt krävande eftersom det kräver mindre utrymme för att bygga banan. Dessutom är det det som gör det mer överkomligt att träna jämfört med sporter som tennis. Även bollarna som används för padel skiljer sig från de som används för tennis, eftersom de är mycket mindre i storlek och lättare i vikt.

6. Hög nöjesfaktor

För att uttrycka det helt enkelt, padel är kul! Gå till en bana under helgerna och du kommer att se människor i alla åldrar ha det roligt med sina vänner och familj. Dess relativt låga inträdesbarriär gör att nybörjare kan börja spela efter ett par minuter och ha mycket roligt oavsett skicklighetsnivå.

Faktum är att det inte är ovanligt att människor gör padel till en del av sina veckovisa rutiner. Det slutar med att de flesta spelare går till banorna två till fyra gånger i veckan.

7. Generationsöverskridande aktivitet

Padel är en sport som fungerar bra i alla generationer, inte bara ungdomar. Även om den är mycket populär bland män i trettio- och fyrtioårsåldern, spelas sporten av spelare i alla åldrar eftersom den är mindre krävande än andra racketsporter som tennis.

Inte bara kan folk spela det professionellt, utan de kan också ha det bra med det på social basis.

8. Låg fysisk ansträngning

Denna sport kan vara mycket inkluderande eftersom den inte kräver att du fysiskt anstränger dig lika mycket som andra racketsporter. Banorna är mindre i storlek, vilket gör att ansträngningen för att springa runt minskar avsevärt.

Av denna anledning kan alla typer av människor och åldersgrupper spela den här sporten tillsammans, vilket ger en unik bindningsupplevelse.

Eftersom det är enkelt att lära sig och inte så långt ifrån tennis, kan de flesta ta reda på det snabbt och bli bättre på det oavsett vilken nivå de börjar med.

9. Progressiv inlärningskurva

Det finns en progressiv inlärningskurva när det kommer till denna sport eftersom spelreglerna är ganska enkla. Vem som helst kan ta reda på det och börja sin träningsprocess.

Om du vill fortsätta att förbättra dina kunskaper och funderar på att göra en professionell karriär inom det, kommer det att bli mer utmanande, men du kan fortsätta att delta i instegstävlingar i dina lokala regioner och få mer och mer erfarenhet.

10. Det är en social sport

Padel spelas som dubbel, med två personer per lag. Det betyder att det är väldigt social sport där man får möjlighet att prata och konversera med varandra ganska mycket under spelet.

Du måste arbeta nära med din lagkamrat för att säkerställa att ni båda optimerar er spelstil för att avverka varandra, och att ni båda bidrar till segern. Eftersom det är så intensivt kan du ta regelbundna pauser där du också kan komma ikapp dina motståndare.

Artiklar
Tidigare inlägg
Bygga padelbana
Nästa inlägg
Så spelar man padel