Kundkorg
0kr

Allt om att betta på padel 

Padel betting

Intresset för att spela padel har växt explosionsartat de senaste åren. Nya padelbanor har slagits upp, padelrackets har inhandlats och matcher har spelats. Sporten har nästintill blivit folklig och nästan alla har någon gång testat padel. 

Det är inte bara sporten rent fysiskt som har blivit populärt, utan även bland spelbolagen har padel gjort intåg. Idag finns det flera spelbolag som erbjuder möjligheten att betta på padel och det är just betting på padel som vi kommer att djupdyka i genom denna artikel. 

Så bettar du på padel 

Om du är intresserad av att börja betta på padel är det första steget att hitta ett spelbolag som erbjuder odds på sporten. Det enklaste sättet är att använda sig av en hemsida som listar och jämför olika spelbolag. Hos många spelsidor online kan du enkelt hitta spelbolag som erbjuder odds på padel. De ger även grymma speltips på sporten. 

När du har valt ett spelbolag som faller dig i smaken är det bara att skapa ett spelkonto och göra en insättning. Med dagens teknik är processerna för att komma igång hos spelbolag supersmidiga. 

Därefter är det bara att klicka runt och hitta spel på de matcher eller turneringar som intresserar dig. 

Vanligaste marknaderna för padel betting

Likt andra sporter finns det flera olika marknader att välja mellan när man ska betta på padel. De allra vanligaste marknaderna är matchvinnare, vem som vinner en specifik turnering samt över/under antal game i matchen. Nedan förklarar vi dem lite mer ingående för att du ska kunna allt om padel

Matchvinnare 

Att betta på matchvinnare är det mest klassiska valet inom padel. Det innebär kort och gott att man bettar på vem man tror kommer vinna en match. Detta är ett perfekt alternativ om man är nybörjare inom betting då det bara finns två alternativ att välja mellan. 

När man bettar på matchvinnare har man alltid 50% chans att vinna vilket är fördelaktigt för dig som spelare, dock är oddsen aldrig speciellt höga vilket innebär att du inte kan förvänta dig lika stora vinster som på mer komplexa marknader. 

Vinnare av en turnering 

Till skillnad från att betta på matchvinnare så är stora vinster mer tänkbart om du bettar på vinnare av en turnering. Detta eftersom det finns fler möjliga utfall. I början av en turnering finns det flera möjliga vinnare. 

Över/under antal game 

Att spela över/under skiljer sig lite när man spelar på padel, i jämförelse med till exempel fotboll. I fotboll bettar man ofta på över/under antal mål, hörnor, inkast eller gula kort. Inom padel bettar man istället på över/under antal set eller game.  

Kända turneringar att betta på

Precis som i andra sporter, som golf eller tennis, så tävlar man även i padel på olika tourer. De pade tourer som är vanligast bland oss svenska padel-fans är WPT, APT och SPT.

  • World Padel Tour 

WPT, en förkortning för World Padel Tour, är den största padel turneringen i världen. Det är en väldig prestigefylld turnering där alla de främsta padel proffsen vill spela. I princip alla spelbolag som erbjuder betting har odds på WPT. Många streamar även dessa matcher direkt från hemsidan vilket är fördelaktigt för dig som spelare – då kan du betta och spela i samma fönster. 

  • American Padel Tour 

American Padel Tour (APT) är den näst största turneringen rent internationellt. Precis som WPT spelar de största namnen inom padel denna turnering och nästan alla spelbolag som erbjuder padel har spel på detta evenamnag tillgängligt. 

  • Swedish Padel Tour 

Swedish Padel Tour är som namnet avslöjar den svenska turneringen. SPT håller en hög kvalitet och många internationella padelspelare deltar i turneringen.

Artiklar
Tidigare inlägg
Utrustningen du behöver för att spela padel
Nästa inlägg
Bygga padelbana