Kundkorg
0kr

Utrustningen du behöver för att spela padel

Padel rackets

När man spelar padel är det viktigt att välja rätt utrustning och använda sig av lämpliga kläder. I denna artikel går vi därför igenom just vilken utrustning man behöver för att spela padel och vad man inte får glömma i sin padelväska. 

Padelrack

Den viktigaste utrustningen som krävs för att spela padel är givetvis ett racket. Det finns massvis med olika rackets: i olika designer, utföranden och färger. Olika spelare har olika preferenser när det gäller padelrack, så det är svårt att svara på vilken typ av rack som egentligen är bäst. 

En del spelare föredrar mjuka rack, som ger mer kontroll, medan andra spelare föredrar hårdare rackets som ger mer kraft. Det enda sättet att hitta rätt padelrack är egentligen att pröva sig fram och testa olika varianter. 

Pris på padelrack 

Padelrack kommer i olika prisklasser. Det finns en hel del dyra modeller som är skapade med riktigt avancerade tekniker och välgjorda material, men det finns också flertalet modeller som är billigare. 

Om vi skulle uppskatta ett pris på ett padelrack skulle vi säga att de billiga modellerna ligger någonstans mellan 500 och 1000 kronor. De dyrare racken kan å andra sidan kosta uppemot flera tusen. 

Det går inte att förneka att padel kan vara en dyr sport. Ett padelrack kan som sagt kosta flera tusen kronor och därefter behövs även skor, bollar och kläder inhandlas. Det finns dock flera sätt att ha råd med allt du behöver för att spela padel framgångsrikt. Dels kan du hitta mycket padelutrustning på second hand. Där du kan ta del av begagnad utrustning till schyssta priser. 

Om du vill köpa ny utrustning och nya kläder är det istället smart att leta efter kampanjer och erbjudanden hos sportbutikerna. Skriv upp dig på nyhetsbrev och håll utkik efter reapriser på just paddelutrustning. Det är även möjligt att ta ett smslån. Ett smslån fungerar i det stora hela som vilket lån som helst: du ansöker om ett lån, får lånet utbetalt och betalar sedan tillbaka lånet och räntan. 

Padelskor 

Utöver padelracket är skorna den viktigaste utrustningen när du ska spela padel. Skorna är inte bara viktigt för prestation och komfort, det kan också förhindra skador. Vanligtvis har padelskor en sula i gel eller gummi, för att både hålla en hög dämpning samtidigt som belastningen på knäna blir mindre.

Padelbollar

Det säger sig kanske själv, men ett annat måste i väskan är givetvis padelbollar. Det finns flera olika märken som producerar padelbollar och olika bollar har olika kvaliteter.

Det som är bra att känna till vid padel är att spelet ofta försämras när gasen i bollarna försvinner och bollarna blir mjuka. Professionella spelare spelar därför med nya bollar varje gång. Om du bara spelar lite då och då kan en burk bollar hålla lite längre. 

Svettband 

Padel är en sport som håller ett högt tempo och det blir lätt svettigt när man spelar. Svettband är därför ett måste för att hålla svetten borta, antingen i form av ett vristband eller ett pannband. 

Medan pannbandet finns till för att förhindra svett från att åka ner i ögonen, förhindrar vristband att svett åker ner till din hand – vilket kan leda att din padelrack glider runt. 

Padel-strumpor 

Om du har spelat padel en del kan du säkerligen intyga vikten av ett par rejäla strumpor. Det är nämligen lätt att strumporna börja glida i skorna om du är tillräckligt svettig. För att förhindra glid och skador gäller det att ha ett par ordentliga strumpor som är framtagna för just padel, eller andra racketsportar. 

Underkläder för padel

För bästa möjliga komfort när man lirar padel är det viktigt att ha bra underkläder. Detta är något som man inte pratar om tillräckligt, men du kommer utan tvekan känna stor skillnad om du spelar med underkläder som faktiskt är anpassade för ändamålet. 

Underkläder som är anpassade för träning är ofta gjorda av snabbtorkande material som leder bort fukt, vilket både håller dig torr och gör att du slipper onödigt skav.

Artiklar
Tidigare inlägg
Tänk på detta vid val av bettingsajt för padelodds
Nästa inlägg
Allt om att betta på padel