Kundkorg
0kr

Padelbollar

Visar alla 4 resultat

Skillnaden mellan padelbollar och tennisbollar

Vid första anblick skulle man kunna tro att det är samma slags bollar som används för både padel och tennis. De ser likadana ut, de är tillverkade av samma producenter och dessutom är de tillverkade i samma material. Trots detta finns det väsentliga skillnader mellan tennisbollar och padelbollar som också är tillräckligt stora för att ha stor inverkan på spelet om man skulle välja fel typ av bollar till fel typ av racketsport.

Det finns tre väsentliga skillnader mellan tennis- och padelbollar:

Hållbarhet

Padelbollar håller i ca 2 aktiva speltimmar på amatörnivå. I padel är det just bollarna som är den största förbrukningsvaran då de blir snabbt sämre med tiden oavsett varumärke. Det spelar ingen roll om du köper de dyraste eller de billigaste padelbollarna, trycket i bollarna och studsen kommer att avta ungefär lika fort. Visst kanske man vinner en en halvtimme med mer kvalificerade och dyrare bollar, men det kommer inte vara en tillräckligt stor och märkbar skillnad för rekreationsspelare och amatörer.

Skillnaden i livslängd skiljer sig dock avsevärt mellan tennis och padel. På ATP-touren i världstennisen byter man till nya bollar vart sjunde och nionde game, medan man i padel vanligtvis spelar med samma tre bollar hela matchen. Om man byter bollar i padel ska det dock ske i början av ett set.

För att förlänga livslängden hos sina bollar kan man köpa sig olika tryckbehållare och förvara sina padelbollar i det tryck som motsvarar trycket i bollarnas innandöme. Hur mycket längre detta förlänger livslängden råder det en het diskussion om i både padel- och tennisvärlden. Enligt oss på Padelrackets.se tycker vi att följade citat är ytterst lämpligt:

”Livet är för kort för att spela med gamla bollar!”

Officiella padelbollar enligt FIP

Även om Head Padel Pro och Padel Pro S för tillfället är det officiella varumärket och matchbollarna i World Padel Tour och i alla tourrelaterade turneringar runtom i världen, så är det många andra typer av padelbollar och konkurrerande varumärken som också har den officiella kvalitetsstämpeln från FIP, International Padel Federation.

All ovanstående information är de förutsättningar som alla bolltillverkare måste förhålla sig till och uppnå med sina produkter om de tillslut vill kunna klassa sin padelbollar som godkända FIP-bollar. Givetvis godtas avvikande bollkvalitéer om en padelmatch skulle spelas på en höjd som överstiger 500 meter över havet. Spelar man på en sådan höjd skall bollarna fortfarande ha samma dimensioner som tidigare förutom studsen som får uppnå en minimumhöjd på 121,92cm och en maxhöjd på 135cm. Detta har såklart med relationen mellan trycket i luften och trycket i padelbollen att göra.

Testerna genomförs noggrant i laboratorier i Spanien, Frankrike och Italien och om padelbollarna klarar testerna kan varumärket stoltsera med att deras produkter är godkända av FIP och har samma kvalitet som matchbollarna i World Padel Tour.

Spara pengar genom att köpa många padelbollar

Här på Padelrackets.se har vi inte bara ett stort utbud av professionella padelbollar i enkla rör. Vi säljer också padelbollar i storpack som varierar mellan två rör i ett dubbelpack till kartonger med 18 – 24 stycken rör. Det blir många padelbollar, mycket padel och extremt mycket skoj och spelglädje.

Se till att inhandla dina matchbollar redan idag!