Kundkorg
0kr

Bästa svenska padelbanor

padelbanor

Intresset för padel har växt rekordartat de senaste åren och det ökade intresset har lett till brett utbud av padelbanor runt om i landet. I Sverige kan du nu spela padel på allt från från moderna inomhusanläggningar till charmiga utomhusbanor omgivna av naturen.

I denna artikel går vi igenom de bästa svenska padelbanorna och vad som kännetecknar den bästa padelbanan.

Det utgör den bästa padelbanan i Sverige

I takt med att intresset för padel växer, dyker nya padelbanor regelbundet upp. Det finns flera olika typer av padel banor att välja mellan  och vilken som anses som den bästa, kan variera från spelare till spelare. Den bästa padelbanan för en spelare kanske inte alls passar dina önskemål och din typ av spelande.

Det finns dock några faktorer som ligger till grund för huruvida en padelbana är bra eller inte. Nedan har vi satt ihop en lista på några av de viktigaste aspekterna som kan bidra till att att utgörda den bästa padelbanan.

Padelbanans kvalitet

Givetvis är kvaliteten på själva banan av stor vikt. En bra padelbana bör ha en jämt yta, väggar som ger bra studs för bollarna och korrekt nätspänning. Rent generellt är det viktigt att banan hela tiden är underhållen och tas hand om regelbundet.

Platsen för padelbanan

Det är självklart även viktigt med var banan är belägen. För att klassas som en riktigt bra padelbana gäller det att platsen är lättillgänglig och bekväm att nå. Detta kan innebära närhet till kommunaltrafik, möjlighet till parkering och andra faciliteter.

Antal banor i området 

Många padelbanor är placerade i en padelanläggning, som erbjuder flera olika banor. Detta är ofta att föredra, då det finns plats för alla typer av spelandet. När det finns flera padelbanor tillgängliga på ett område finns det ofta plats för allt från tävlingar och lektioner till vanligt vardagsspel. Med fler banor är det även lättare att boka in en tid, då utbudet är större.

Belysning 

När man bor i Sverige går det inte att förneka att mörkret ofta är ett faktum. Belysning är därför av stor vikt, speciellt om man spelar på en utomhusbana. En padelbana bör erbjuda högkvalitativ belysning för att säkerställa att spelandet kan fortsätta även efter mörkrets inbrott. Även inomhus är det viktigt med rejäl belysning.

Faciliteter på padelbanor

För en del spelare räcker det med en padelbana för att de ska vara nöjda. Många har dock lite högre krav än så och föredrar att spela på padelbanor med olika faciliteter. Vi ser gärna att en padelbana erbjuder ett klubbhus med omklädningsrum och duschmöjligheter. Även någon form av café eller social yta där man kan koppla av och socialisera sig med andra spelare är att föredra.

En affär där man kan köpa utrustning, bollar, snacks och dryck är också fördelaktigt. Ett exempel på en padelbana som erbjuder detta är Padel Zenter, som drivs av ingen mindre än latan Ibrahimovic. Här finns både grymma faciliteter och en populär affär med namn padel ztore.

Möjligheter att spela med tränare

Något som utmärker de bästa padelbanorna är hurvida det finns möjlighet att spela med tränare och ta padel lektioner. Att köra padel med en tränare är inte bara toppen för nybörjare, utan kan vara ett utmärkt sätt för redan vana spelare att vässa sin teknik och spelform.

Evenemang och tävlingar hos padelbanor

Sist men inte minst så ser vi gärna att en padelanläggningen erbjuder olika padel-evenemang och tävlingar. Detta är någonting som inte är aktuellt för alla spelare, men att det finns som möjlighet tycker vi är viktigt. Det visar även på att padelbanan är pålitlig och tar padel spelandet seriöst.

Kända padel banor i Sverige 

 • PDL Center, Stockholm
 • Kungliga Tennishallen, Stockholm
 • Björkna Padel Club, Göteborg
 • Padel Arena, Malmö
 • Lidingö Padel Center, Lidingö
 • PDL360, Linköping
 • Kärnan Padel, Helsingborg
 • Södertörns Padel Center, Stockholm
 • Piteå Padelcenter, Piteå
 • Padel Klippan, Klippan

 Zlatan Ibrahimovics padelbanor – Padel Zenter 

Padel Zenter är en av de mest kända padelbanorna i Sverige. Padel Zenter grundades av ingen mindre än Zlatan ibrahimovic, tillsamans med Thomas Sandström. Visionen för padelanläggningarna är att vara i toppkant av etableringen, vilket vi tycker att de lyckas riktigt bra med.

Padelbanorna som erbjuds på Padel Zenter har samma leverantörer som banorna som används på WPT (World Padel Tour), så att det är hög kvalitet är det inget snack om. Banorna hos Padel Zenter håller högst möjliga kvalitet, för en unik padelupplevelse.

Totalt finns det fem stycken Padel Zenter anläggningar att välja mellan: Stockholm, Jönköping, Skövde, Örebro, Uppsala och Milano.

Padel ztore

Zlatan Ibrahimovic har inte bara skapat Padel Zenter, utan Padel ztore – vilket är den tillhörande shoppen. Padel ztore finns tillgängligt både online och fysiskt på alla Zlatans padelbanor.

Utöver ett brett utbud av utrustning och padeltillbehör så anordnar padel ztore även spännande event, turneringar och konferenser.

Så bokar du en tid på svenska padelbanor 

Att boka en tid på svenska padelbanor är en process som vanligtvis är väldigt enkel och smidig. Numera har de många padel banor moderna system som gör det superenkelt att boka sin tid. Rent generellt är det så här det fungerar om du vill bka en tid på en svensk padelbana:

 1. Välj din padel anläggning 

Det första steget är givetvis att välja vilken padelanläggning som du vill spela på. Du kan bland annat välja att spela på en en padelbana från Zlatan Ibrahimovic, på Padel Zenter.

 1. Kolla om det går att boka en padelbana online 

När du har valt din padelanlägning behöver du besöka anläggning hemsida. Nästan alla har någon form av onlinebokningstjänst, men skulle detta inte finnas brukar det fungera fint att antingen mejla eller ringa till anläggningen.

 1. Följ instruktionerna på bokningstjänsten

För en del bokningstjänster behöver man skapa ett konto innan man kan boka en tid. Då behöver du vanligtvis ange lite personlig information om dig själv och din epost samt telefonnummer.

 1. Välj datum och tid 

Hädanefter är det bara att välja vilket datum du vill boka din padelbana, och vilken tid. Vanligtvis kan du välja mellan olika tidsperioder, som 60 eller 90 minuter.

 1. Välj typ av bana 

På många padelanläggningar finns flera olika padelbanor, då har du möjlighet att välja den typ av bana som du är intresserad av. Du kan exempelvis välja mellan singelbana eller dubbelbana. Det kan även finnas alternativ att välja mellan en inomhusbana och en utomhusbana.

 1. Betala och bekräfta! 

När du har fyllt i din information och valt padel bana behöver du bara betala och bekräfta din bokning. Därefter är det bara att vänta in din tid och börja spela!

Så hittar du den bästa padelbanan för dig 

Det finns flera sätt att hitta en padelbana som faller dig i smaken. Det bästa sättet är enligt oss att undersöka olika anläggningar, pröva dem och utvärdera vilken padelbana som uppfyller just dina krav och önskemål. Gör en lista på det som är viktigt för just dig och se till att padelbanan i fråga uppfyller det du efterfrågar.

Artiklar
Tidigare inlägg
Padel nivåer
Nästa inlägg
Tips för dig som vill betta på padel