Kundkorg
0kr

Hur utrustar man en padelhall?

Så utrustar du en padelhall

Hur utrustar man en padelhall?

De bästa padelhallarna befinner sig i rätt stora byggnader, detta för att det ska rymmas minst två planer att spela på. Men det finns flera andra saker du behöver när det är dags att utrusta en padelhall.

Du behöver bland annat en entré och ett omklädningsrum med alla nödvändiga delar. Till exempel skåp att förvara ägodelarna i, dusch och så vidare. Utrustningen i en padelhall kan dock variera en hel del. Vissa väljer att erbjuda fler aktiviteter, andra väljer att endast ha en spelplan och inget mer.

Saker du behöver:

  • Stor byggnad med högt tak och bra belysning.
  • Entré.
  • Område där det går att hyra padelrack och bollar.
  • Spelplan med nät runtomkring och som delar planen.
  • Omklädningsrum med bänkar, duschar och skåp.
  • Städmaskiner.

Viktigt med högt tak och bra belysning

En av de allra viktigaste sakerna när det gäller padelhallen är att det finns ett väldigt högt tak och gott med belysning. Padel är en sport som går ut på att en boll kommer slås över en spelplan med rackets är det inte konstigt att du behöver bra med utrymme.

En bra belysning är en annan viktig sak att tänka på. Om utrymmet inte är tillräckligt ljust kommer det bli väldigt svårt för spelarna att se vad de gör. Det är även väldigt viktigt att ljuset inte reflekterar på alla ytor. 

Investera i solceller

En padelhall ofta är en stor byggnad där det krävs en hel del el att driva det hela. Ett tips är då att välja solceller. Fler och fler verksamheter, och privatpersoner, väljer idag att montera solceller på taken. Trots att det kostar en hel del att installera det hela kan det bli billigare i längden. Det sägs att solceller dessutom sänker kostnaden på en elräkning med en tredjedel jämfört med när du använder ”vanliga” elbolag.

Utrustningen du behöver i en padelhall

Alla som spelar padel behöver självklart utrustning att spela med. Många padelhallar väljer att hyra ut sådan utrustning. Men förutom det du spelar med finns det saker en padelhall behöver för att det ska gå att utöva sporten.

Först behöver du nät runt padelbanan, gärna ett så kallt bollfångarnät. Dessa ser till att alla bollar förblir på banan och inte blir slagna utanför. Du behöver även ett padelnät, alltså ett nät som delar av banan i mitten. 

En match pågår vanligtvis mellan en timme och en och en halv timme. För att hålla koll på tiden kan det därför vara bra att det finns en digital klocka. Vid sidan av planen kan det även vara bra om det finns sittplatser. Speciellt om padelhallen anordnar tävlingar.

Omklädningsrummet behöver skåp, bänkar, duschar och så vidare.

Utrustning för att städa padelhall

Sist men inte minst är det bra att du funderar på städmaterial. Eftersom en padelplan är ganska stor kan det vara smart att välja en bra städmaskin. Det kommer göra det lättare för dig eller personalen att se till att spelplanen alltid hålls ren. En maskin ser till att alla hörn och kanter blir ordentligt rengjorda. Det går dessutom snabbare att rengöra hela hallen med en städmaskin till skillnad från när du gör allting för hand.

Artiklar
Tidigare inlägg
Padel och casinospel – två helt olika aktiviteter som kräver någorlunda samma färdigheter
Nästa inlägg
Padel blir en mer etablerad sport – vilka är nästa steg?