Kundkorg
0kr
Rea!

Babolat Contact 2019

Slutsålt

Ett otroligt trevligt rack för dig som är relativt ny inom padel och klassar dig själv som motionär. Fördelen med detta rack är att du i tidig skede lär dig grunden med ett relativt förlåtande rack som sällan sviker dig, mycket tack vare den stora sweetsoten som detta rack erbjuder. Som du kan se av specifikationerna nedan så är spaden också lite lättare vilket underlättar för den ovana spelaren.

Det ursprungliga priset var: 1295kr.Det nuvarande priset är: 1095kr.

Slut i lager

Artikelnr: 60000001 Kategori:

Beskrivning

Racket har en fin uppbyggnad där kärnan är väldigt mjuk, vilket ger detta racket en förlåtande karaktär. Redaktionens ”rookie” spelade med Contact 2019 och det visade sig vara näst på den ultimata spaden för den som spelar väldigt sällan men tycker sporten är väldigt rolig. Vår egna rookie beskrev racket som mellanmjölk, dvs varken för bra eller för ”dåligt”. Ett rack som är prissatt på helt rätt sätt enligt honom.

Revenge lite är droppformad vilket gör den perfekt för gränslandsspelet mellan defensiva och aggressiva spelstilar och spelstrategier. Hyfsat stor sweetspot som gör padelracket mer förlåtande vid intensivt nätspel och tillräckligt liten för att komma med stor kraft och explosivitet i smasharna.Babolat Revenge Lite 2019 kommer även med ett nytt hålmönster i racket som utökar flexibiliteten och effektiviteten i sweetspotten på racket. EVA Foam i innandömet med mediumdensitet.

Vid vårt test så jämfördes detta rack med modellen från Just Ten, och motsvarigheten hos Just Ten stod sig nästan lika bra. Men den stora sweetspoten hos babolaten gjorde den till dagens vinnare.

Det är ett klassikt rack från Babolat vilket gör att du får med det ikoniska handledssnöret som alla rack har. Med sin runda form, vilket återigen skvallrar om att det passar motionären, och sin lätta vikt så är du nästan garanterad ett klassikt padelrack. Du får också med ett fodral till din nya dyrgrip.

Vi rekommenderar att du kontinuerligt använder dig av fodralet till ditt rack, och att alltid torkar av det ifall det skulle komma vätskor på ditt padelrack. Är det smutsigt så rekommenderar vi varmt vatten och en enkel tvättduk. Undvik att göra rent detta rack med några speciella vätskor eller rengöringsämnen.

Vad säger spelarna om Babolat Contact 2019?

Jag är frälst på Babolat så jag kanske är lite väl subjektiv, men det är ett väldigt bra racket för de pengarna. Framförallt att sweetspoten är så stor gör det trevligt. Dock lite svårt att få till de riktigt hårda träffarna.

Om man ska köpa ett rack för amatörer så är detta the shit. Det enda som är synd är att Babolat Contact 2019’s handledsnöre är sånt där billigt, och inte som på de dyra rackterna.

Babolat, finns det något annat? Vill man ha ett rack mellan 1000-1500 kr så skulle jag säga att detta rack är helt rätt. Kanske inte det snyggaste, såsom de från Just Ten, men utseendet är inte det som gör spelaren.

Ytterligare information

Vikt

340 g

Ramprofil

38 mm

Form

Rund

Balans

Medel