Kundkorg
0kr

Frågor och svar om padel

Padel

Racketsporten padel har vuxit enormt i popularitet och är ett utmärkt sätt att få motion samtidigt som du har kul. Det finns många padelbanor i Sverige så du kommer garanterat hitta en i närheten av dig. Som nybörjare kommer du givetvis ha en del frågor om padel. Det finns en del att tänka på innan du börjar med en ny sport, oavsett vilken sport det är. I den här artikeln kan du läsa vanliga frågor och svar om padel, som kan hjälpa dig komma igång enkelt.

Vad är padel?

Padel är en sport som kombinerar element från tennis, squash och bordtennis. Poängsystemet är samma som i tennis. Padel spelas i lag med fyra spelare, alltså två mot två. Spelarna använder padelrackets och spelar med en boll som påminner om en tennisboll. Banan är delad på mitten med ett nät och omges av glasväggar. Väggarna blir använda under spelets gång. Padel är en sport som kan bli spelat både inom- och utomhus.

Vilken utrustning använder spelarna vid padelspel?

Det behövs inte så mycket utrustning när du spelar padel. Förutom en padelbana behöver du ett padelrack och bollar. Många padelhallar hyr ut racket till spelarna så det är inte ett måste att ha ett eget. Ett padelracket ser annorlunda ut än både tennis- och badmintonracket eftersom det har hål istället för strängar.

Vilket padelracket är bäst?

Det finns olika typer av padelracket att spela med, som har varierande egenskaper. De alternativ som finns är droppformade, diamantformade och runda racketar. Droppformade racket är det vanligaste alternativet som ger en bra variation mellan fart och kontroll. De runda racketarna är de som anses vara bäst för nybörjare. Diamantformade racketar är de som är svårast att spela med. De kan ge mer kraft i slagen och därmed högre fart.

Vilka är reglerna i padel?

Kan du reglerna i tennis har du redan kommit en bit på vägen. Poängsystemet är detsamma. Det spelas även i bäst av tre set. En stor skillnad från tennis är att du inte får lov att genomföra en överhandsserve. Bollen ska studsa i marken och du ska göra en underhandsserve och därmed slå till bollen när den är under midjehöjd. Den ska sedan hamna i motståndarens serveruta.

När bollen har studsat en gång i marken får den också studsa i glasväggen. Din motspelare kan vänta med att slå bollen tills den studsat i väggen. Dock får den inte studsas mot marken igen innan den slås över nätet.

Artiklar
Tidigare inlägg
Världens bästa padelspelare
Nästa inlägg
Ta del av ett brett spektrum av spelmöjligheter – utan svensk licens!