Kundkorg
0kr

Världens bästa padelspelare

En sport som snabbt blev populär runt om i världen är padel, så även i Sverige. Vi har haft många bra padelspelare men de land som sticker ut mest är faktiskt Spanien. De har haft världsspelare både på dam- och herrsidan under många år. I den här artikeln går vi igenom vilka som räknas som världens bästa padelspelare för tillfället.

Bäst rankade damspelaren

Det finns flera stycken riktigt bra damspelare som spelar på WPT-touren. Den som är absolut bäst rankad är Alejandra Salazar. Hon har blivit världsmästare flera gånger, både i par och i singel. Gång på gång har hon visat varför just hon ligger högst upp på rankingen under flera år. Hon spelar i par med en annan riktigt duktig spelare i Gemma Triay som hon har vunnit ett antal titlar tillsammans med.

Alejandra Salazar är spanjorska och har hunnit nå 36 års ålder. Trots hennes ålder visar hon gång på gång att hon håller absolut världsklass och kommer säkerligen ligga i topp under många år framöver.

Högst rankade herrspelaren

På herrsidan är det ännu jämnare i toppen men där är det för tillfället en viss Alejandro “Ale” Galán Romo. Den unga spanjoren räknas just nu som världens bästa spelare och har gjort en snabb karriär sedan hans debut 2014 i World Padel Tour. Han spelar i par tillsammans med Juan Lebrón Chincoa som också räknas som en av världens bästa spelare, även han är spanjor.

Alejandro Galán Romo började spela redan som sjuåring tillsammans med sin storasyster Alba. Han fick även ett stipendium som ung till Padel Academy som ligger i Madrid.

Topprankad med många titlar

Vi har redan nämnt Juan Lebrón Chincoa som är blått 25 år gammal men han har redan kammat hem lite smått otroliga 18 titlar i World Padel Tour. Han spelar som vi tidigare nämnt i par med Alejandro Galán Romo. Fem av hans titlar som han har vunnit i par gjorde han dock med sin tidigare parspelare, Paquito Navarro.

Han började spela padel relativt sent och gjorde debut år 2016. Sedan hans debut har han blivit lovordad av många experter och räknas idag som en av världens bästa padelspelare genom tiderna.

Handla utrustning på nätet

Om du redan spelar padel eller om du vill prova på det behöver du införskaffa ordentlig utrustning om du inte vill hyra på plats. Du kan exempelvis kolla in våra padelrack. Där hittar du allt du kan tänkas behöva för att göra din padelupplevelse riktigt bra.

Artiklar
Tidigare inlägg
WPT Padel – allt du behöver veta
Nästa inlägg
Frågor och svar om padel