Kundkorg
0kr

WPT Padel – allt du behöver veta

Padel är en sport som tog världen med storm och fullständigt exploderade i antal utövare på bara några år. Många banor blev byggda runt om i Sverige och det skrevs överallt om padel i tidningar och på sociala medier. Det senaste åren har intresset minskat och färre människor spelar padel regelbundet i Sverige.

Vad är padel och hur fungerar det?

Padel påminner väldigt mycket om tennis där du ska slå över en tennisboll över nätet på en tennisliknande bana. Banan är betydligt mindre och racketarna som spelare använder har inga strängar. Runt banan hittar du glasväggar som är tre meter höga. Du kan använda väggarna i spelet. Varje poäng börjar med en underhandsserve.

Historia om WPT padel

World Padel Tour startade 2012 och tanken bakom den var att den skulle ersätta den gamla touren (Padel Pro Tour) med ett nyare och mer modernt koncept. Padel är otroligt stort i Spanien och det är faktiskt den tredje största sporten efter basket och fotboll. Därför är det inte så konstigt att det är just spanjorer som dominerar på touren.

Det är vanligt att det dyker upp så många som 20 000 åskådare till en match på WPT-touren i Spanien. Att det dyker upp så pass många åskådare är otroligt imponerande och att sporten blivit så omåttligt populärt på mindre än tio år.

WPT-touren

Eftersom padel blir mer och mer populärt kommer WPT att spelas i flera länder. Tidigare har turneringarna gått av stapeln i framförallt Spanien, Brasilien, Mexiko och Argentina. Under 2023 kommer du kunna se touren i länder i Europa och i USA.

Mellan 18 och 26 turneringar brukar de spela årligen i städer runt om i världen. Även en stor final går av stapeln varje är där de bäst rankade paren spelar mot varandra. Det är både damer och herrar som deltar dock i olika turneringar.

Under 2021 hade vi en Open-turnering i Sverige, närmare bestämd i Malmö där alla stora stjärnor var med i både herr- och damklassen. Vi kommer säkerligen få se fler turneringar i Sverige inom en snar framtid.

Börja spela padel

Om du går i tankarna att börja spela padel så kan vi varmt rekommendera det. Det är bra träning och fantastiskt roligt att spela med vänner. Du behöver träningskläder, bra skor, ett racket och bollar, sedan kan du hyra banor på lämplig ort. Behöver du införskaffa utrustning kan vi rekommendera att du besöker padelrackets.se. Där hittar du allt du behöver för att börja spela.

Uncategorized
Tidigare inlägg
Kända padelspelare
Nästa inlägg
Världens bästa padelspelare