Kundkorg
0kr

Kända padelspelare

Val av padelsajt

Att spela padel är någonting som gjorts längre än vad många kanske tror, sporten grundades redan år 1969. Men sporten exploderade bokstavligt talat i Sverige under pandemin och sedan dess är populariteten ett faktum. Sporten hade sitt ursprung i Mexiko och kom till Sverige på 1990-talet.

När det kommer till kända padelspelare finns det några namn som det kan vara bra att ha koll på. Den största turneringen är World Padel Tour (WTP) och de mest kända spelarna är förstås bra där. Dock finns även veteraner som inte längre spelar. En stor legendar är Matias Diaz, som drog sig tillbaka från WPT under början av 2023. Diaz har befunnit sig på topp 10 under hela sin karriär och är ett namn värt att lägga på minnet inom padel, även om han nu inte längre spelar.

Kända padelspelare från hela världen

Majoriteten av de bra padelspelarna kommer från Sydamerika och Spanien och det är inte så konstigt eftersom padelsporten funnits längre där. Ett stort namn i padelvärlden är Maximiliano ”Maxi” Sanchez från Argentina. Han går även under smeknamnet ”The Shark”. Hans spelstil är bestämd och aggressiv, vilket har tagit honom långt. Sanchez har dominerat padelsporten i över ett årtionde och är fortfarande på topp även om han nått en ålder på 36 år i skrivande stund.

Juan Lebrón Chincoa är ytterligare ett stort namn på padelhimlen. Han kan klassas som det största namnet inom sporten just nu. International Padel Federation har klassat honom som den högst rankade manliga padelspelaren. Han har spelat professionellt sedan 2016 och ligger ännu på topp.

Lebrón kommer från Spanien och är 28 år gammal. Han har vunnit flera turneringar och tävlingar i sporten och är mycket omtyckt av fans. Tyvärr har han under 2023 lidit av en del skador och får bland annat avstå medverkan i WPT i Danmark.

Ytterligare en populär padelspelare är brasilianaren Pablo Lima. Historiskt sett är han en av de bästa inom padelsport. Pablo Lima har smeknamnet Canyon of Porto Alegre. Dessutom är han Brasiliens bästa padelspelare.

När det kommer till kvinnliga kända padelspelare är de två populäraste spanjorskor. Det är inga mindre än Alejandra Salazar och Gemma Triay Pons. Triay har tidigare spelat tennis men övergick till padel 2013. Dessa två kvinnor spelar ofta tillsammans och är då mycket svårslagna.

Om du själv känner dig sugen på att testa padel kan du hitta padelracket rea som ger dig möjlighet att köpa dina tillbehör till riktigt bra pris. Padel är roligt samtidigt som du får nyttig träning.

Uncategorized
Tidigare inlägg
Guide: Padel betting – allt du behöver veta för att lyckas
Nästa inlägg
WPT Padel – allt du behöver veta