Kundkorg
0kr

Padelkläder

Padelkläder

Att välja rätt padelkläder kan ibland vara en utmaning. Padelkläder kräver att tyget har en bra rörlighet och en andningsförmåga som kan avlägsna fukt (svett). Bomull är ett vanligt material i vanliga kläder, men är inte att rekommendera för padelkläder då bomull absorberar fukt(svett) och kläderna blir därmed blöta och tunga.

Att tänka på när du letar efter nya paddelkläder är:

  • Vad gillar du för du för passform?
  • Föredrar du att dina kläder sitter lite löst eller föredrar du hellre tajt?
  • Svettas du mycket och vill ha träningskläder som tar bort så mycket fukt som möjligt när du spelar?
  • Lång ärm eller kort ärm?
  • Paddelbyxor eller shorts/kjol?
  • Ankelstrumpor, knästrumpor eller en variation däremellan?

Vikten av bekväma träningskläder

Rätt padelkläder gör dig bekväm både i dina rörelser och i ditt spel. För padelspelare finns det två saker som kan vara bra att tänka på när du investerar i padelkläder. Det första är att det är bekväma och de kan även vara bra att det finns fickor att förvara bollar i. Detta underlättar servrar när du spelar och förhindrar att bollar ligger på banan. En annan sak som också kan vara bra att tänka på när man spela padel inomhus. Är att det kan vara bättre att bära en kortärmad topp, shorts eller kjol för att vara så luftig som möjligt när du spelar.

Hitta padelkläder som pasar dig

Hos oss på Padelrackets har vi ett brett urval av kläder som kan användas både på träning och match.Vi har ett brett utbud av kläder för både män och kvinnor. Såsom t-shirts, pikétröjor, byxor, shorts, kjolar, klänningar och overaller för att nämna några. Oavsett om du letar efter en enfärgad eller flerfärgad padelkläder så hittar du dem hos oss.Vi på Padelracket har noga valt ut produkterna i vårt sortiment för att säkerställa att produkterna är tillverkade av högkvalitativa material som är slitstarka och svettavdunstande. Dessutom så utökar vi hela tiden vårt utbud med de nyaste och snyggaste produkterna. Vi är säkra på att du kommer att hitta padelkläder som matchar det du letar efter hos oss.

Padeltröjor för kvinnor och män

Det kan vara klokt att investera i kvalitets padelkläder. Det gäller t-shirts, skjortor och pikétröjor eftersom de tvättas ofta. Ingen vill behöva köpa nya tröjor varje månad eftersom kläderna tappat sin passform eller börjat blekna i sina färger. Det går inte att komma ifrån att materialet är mycket viktigt. Materialet ska kunna andas och hålla sig torr. Ingen kan spela bra när de är på gränsen till värmeslag eller helt dränkta av svett. Tunna, mjuka tröjor är oftast ett bra val eftersom de andas och känns sköna mot huden.

Pikétröja

En snygg pikétröja ger automatiskt en lite mer professionell och exklusiv look på banan. Dessutom har de flesta pikétröjor en riktigt bekväm passform med material som andas och får bort fukt från kroppen. Många av våra pikétröjor har en design som är ergonomisk och flexibel oavsett om det är en pikétröja för män eller kvinnor så har de den perfekta kombinationen av komfort och rörelsefrihet.

Optimala underkläder för padel

Något som många spelare inte tänker på är vikten av att använda sig av rätt underkläder när man spelar padel. De ultimata underkläderna för padel är underkläder av funktionsmaterial, vilket gör att du kan hålla dig torr under hela passet. Det finns även underkläder med kompression vilket hjälper till att förhindra skador, samtidigt som det kan göra att dina muskler orkar längre.

När du spelar padel är det alltid fördelaktigt att välja högkvalitativa underkläder gjorda av slitstarka material. Om du är en manlig padelspelare är det viktigt med herrkalsonger av hög kvalite med tanke på slitage vid användning, samtidigt som tvättning sker mer regelbundet än om vid icke fysisk aktivitet.

För kvinnliga padelspelare bör valet av underkläder ligga på material som andas samtidigt som du tillåts att röra dig fritt med mycket stabilitet.

Fördelen med att använda padelstrumpor

Strumpor är viktigare än vad man tror när man spelar padel. Vanliga strumpor använder vanligtvis en kombination av bomull och polyester. Under träningen blir de lätt blöta och kan orsaka skavsår och dålig fäste i skorna. Padelstrumpor består av material lämpliga för sport och träning. De är gjorda för att vara luftiga, bekväma och stödjande och för foten och bidrar till att fötterna får ett stabilt och ergonomiskt grepp och det minimerar dessutom risken för skador.

Hitta rätt padelbyxor

En viktig sak när du väljer padelbyxor är såklart passformen. Oavsett om du väljer shorts, byxor eller tajts så hittar du bekväma byxor hos oss. Att byxor sitter bra i midjan, rumpa och lår är ett grundkrav för att kunna röra sig på padelbanan utan hinder. Padelshorts för män finns både stilrena och funktionella. Byxor finns med både hög midja och lite lägre midja. Det betyder att du kan hitta byxor som sitter lite högre på magen, vilket många kvinnor kanske föredrar då de passar de flesta kroppsformer och är bekväma. Det är vanligt att padelbyxor har korta ben, vilket innebär att de slutar precis efter vaden. Du kan även välja byxor med vanlig längd som slutar nära ankeln.

Artiklar
Tidigare inlägg
Så identifierar du en trygg bettingsida för padel
Nästa inlägg
Tänk på detta vid val av bettingsajt för padelodds